Reise med hund til utlandet

Med Hunden på Reise

Det bør tas en vurdering om hunden har noe «nytte» av å bli med på ferie.

En koselig avslappingsferie der hunden får være mye med familien blir en helt annerledes tur enn en hektisk storbyferie der hunden må sitte mye alene på hotellet.

 

Å ta med hunden til utlandet

Hunden må ha pass

De forskjellige land har forskjellige innreise regler. Dette må sjekkes med alle land du skal reise igjennom, dersom du skal reise med f.eks. bil gjennom flere land.

 

Skal du fly dirkete så trenger du kun å sjekke det landet dere skal reise til

 

 

Å ta med hunden tilbake til Norge etter utenlandstur

Hunden må ha pass.

Med riktig dokumentasjon i hundens pass er det ikke noe problem å ta hunden med på ferie.

Med feil eller manglende dokumenter ender det med karantene inntil alle vaksiner, behandlinger og dokumenter er på plass. Karantene-lengden avhenger av hva som mangler av dokumentasjon/behandlinger. Alt fra noen timer til flere uker…

 

Skal du reise med f.eks. bil  gjennom flere land, må du ha riktig dokumentasjon for innreise til Norge fra alle land dere har vært igjennom.

 

Rabis

Pr.2021 kan man reise til Sverige uten rabis vaksine. Alle andre land (inkl f.eks Danmark) kreves det rabis-vaksine før innreise til Norge. Det tar 21 dager før en Rabis-vaksine er aktiv.

 

Revens bendelorm

Revens bendelorm-pille må dokumenteres av en veterinær i hundens pass. All inn reise til Norge krever gyldig Revens bendelorm dokumentasjon.

Revens bendelorm må være tatt minst 24 timer før innreise til Norge og maks 72 timer etter at pillen er tatt. Vi anbefaler å ta 2 behandlinger med Revens bendelorm med 24 timer i mellom – den blir da gyldig i 28 dager. Du slipper å tenke på «de 72 timene» om flyet blir forsinket etc..

 

Revens bendelorm kan tas i Norge før avreise, eller av en veterinær i landet du besøker. Dette er veldig enkelt for de fleste land  i Europa.

 

Klikk for Reise-regler

 

Fly med hund i lasterom

Hvert flyselskap har egne regler, noen flyr ikke dyr til utlandet – SJEKK dette før du bestiller din flyreise.

 

Er det trygt?

Ja, Det skal maks være 4 hunder pr. flight. De har en egen kabin med 21-22 grader celcius og trykkisolert – akkurat likt som den kabinen vi sitter i.

 

Hundene må sitte i et AIT godkjent bur, de aksepterer 2 små hunder i samme bur om hundene er vant til å dele bur. Men snakk alltid med flyselskapet om dette på forhånd.

AIT-godkjente bur selges i de fleste dyrebutikker, og også på Gardermoen flyplass.

 

DU MÅ LEVERE HUNDEN I TIDE, det står i reisedokumentene når hunden skal leveres. Ofte er det 1 time før (men har også sett 2 timer før…), Kom i god tid før leveringstidspunktet og vent med hunden til du kan levere.

 Du leverer hunden på eget sted på flyplassen, de blir trillet ned av en flyplass-ansatt.

Hunder leveres ut på eget sted på flyplassen, de kommer ut etter at barnevogner, golfutstyr etc har kommet ut.

 

Fly med hund i kabinen

Noen flighter er allergivennlige og hunder i kabinen aksepteres ikke – men de fleste flighter som flyr dyr til utlandet tar hunder i kabinen..

 

Det må brukes en flybag som hunden sitter i under hele turen. Mål på baggen og totalvekt «Bag+Hund» må sjekkes med det enkelte flyselskap. Flybager selges av de fleste dyrebutikker.

NB:  Tar du hunden inn i kabinen kan du ikke ha annen håndbagasje!